Ik ben een god in t diepst van mijn gedachten Willem Kloos

ISBN:

Published: 1980

Paperback

224 pages


Description

Ik ben een god in t diepst van mijn gedachten  by  Willem Kloos

Ik ben een god in t diepst van mijn gedachten by Willem Kloos
1980 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 224 pages | ISBN: | 8.55 Mb

Maurits Uyldert, levenslang een toegewijde adept van Albert Verwey, wiens levensverhaal hij in drie omvangrijke boekdelen vastlegde, had er niettemin een open oog voor dat, in de Nederlandse letteren, misschien nimmer een dichterlijke figuur isMoreMaurits Uyldert, levenslang een toegewijde adept van Albert Verwey, wiens levensverhaal hij in drie omvangrijke boekdelen vastlegde, had er niettemin een open oog voor dat, in de Nederlandse letteren, misschien nimmer een dichterlijke figuur is geweest, zó teder-gevoelig en tegelijk hartstochtelijk-sterk, zó eenzaam en zielsarm van onbevredigd verlangen en tegelijk vorstelijk-rijk aan luid- en fier-klinkend zelfgevoel als de figuur van den jongen dichter Willem Kloos.

Aan deze dichter schreef Lodewijk van Deyssel in november 1888: De meeste van jouw verzen zijn gemaakt van emotie, het is niets dan emotie, alles is emotie. In diezelfde brief wilde hij Kloos wel toevertrouwen: Als ik je verzen zacht luid in mij zeg, dan begin ik soms in-eens te snikken. Snikken is er waarschijnlijk anno 1980 niet meer bij, maar een confrontatie met deze dichtkunst, overwegend geschreven vanuit het sentiment der - bij Kloos vaak ondoorgrondelijke - melancholie, betekent nog steeds een heel bijzonder lees-avontuur.

De bloemlezing uit Kloos poëzie, die door Harry G.M. Prick werd samengesteld en ingeleid, maakt het opnieuw mogelijk dit avontuur mee te beleven.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Ik ben een god in t diepst van mijn gedachten":


campfiregames.eu

©2009-2015 | DMCA | Contact us